Öppet Hus ME-center 26/9

Kom och lär dig mer om ME/CFS, "kroniskt trötthetssyndrom"!

Vi lovar en spännande eftermiddag onsdagen den 26e september 2018 för den som vill veta mer om denna svåra och ofta misstrodda sjukdom som framför allt yttrar sig i ständig trötthet och sjukdomskänsla efter även normala ansträngningar. Många orkar inte ens ta sig till vården, utan tillbringar den mesta tiden i hemmet, ofta liggande. Det kan finnas 8000 drabbade bara  i Stockholm, och köerna hade i våras växt sig årslånga till de två specialistenheterna i Stockholm, Stora Sköndal och Bragée Me-center d.v.s. vår enhet på Karlavägen 100, plan 5.

 ANMÄL DIG REDAN NU - BEGRÄNSAT DELTAGARANTAL

Men vi ser det inte vare sig sjukdomen eller vårdsituationen som ett hopplöst tillstånd. Landstinget har gjort en nysatsning i sommar och gett de två specialistenheterna nya villkor och möjligheter. Vi har nu på ett par månader fått ner väntetiden till tre månader, och siktar på högst några få veckor. Vi har ju redan visat att vi fått landets kortaste väntetider till rehab. Därtill får vi möjlighet att bedriva utveckling och forskning. 

Det vill vi fira med Öppet Hus där vi berättar om vår syn på ME, och låter alla som önskar se hur vi mäter smärttrösklar och gör tipptester, och någon vill kanske själv testa? Vår personal och läkare ställer upp och svarar på frågor och föreläser om forskning och utveckling.  Vi håller föredrag om vår nya metod för pacing, d.v.s. aktivitetsbalans-träning. Och vi bjuder på Ingefära, eller andra energigivande shots och frukt. 

Vi har sedan 90 talet då och då utsett "årets patient", och det är inte den som är sjukast eller tapprast utan den som vi finner gjort enastående insatser för att trots sin sjukdom hjälpa andra med kunskap och stöd. I år delar vi ut detta pris till en patient med ME/CFS! Och landstingrådet Iréne Svenonius klipper bandet till vår "nya" enhet.

Vi räknar med att många kan vara intresserade och kräver förhandsanmälan för dig och dina medföljande på denna länk!

Om du vill veta om du själv kan vara drabbad har vi en sida som hjälper dig att finna ut det!

Kort sagt vi välkomnar alla att uppmärksamma och lära sig mer om ME, ha en trevlig eftermiddag! Så länge orken varar...