Ny metod botar värk vid knäartros

Blockad mot smärta

Tidningen Senioren tar i en krönika upp vad man göra när man har värk i knän och läkemedel inte hjälper. En ny metod fungerar som alternativ till operation, eller om sådan inte fungerat för smärtan.

Vi har fått många frågor därav denna notis. 

Det är egentligen ganska självklart, finns det en kvarvarande artrosmärta eller nervskada, så är det de lokala nerverna från knät som leder signalerna till hjärnan. Om man blockerar signalerna med bedövningsmedel och cortison för att lindra lokala inflammationen så kan effekten sitta i under månader med god lindring. Och därefter kan man om det fungerar värmebehandla nerven med radiofrekvens-stimulering. Det görs på alla stora sjukhus och universitetskliniker i USA som ett alternativ till större ingrepp. Och det finns också på några privatkliniker i Sverige, inklusive den vi driver. Och kommer säkert vinna insteg på fler sjukhus i landet, då metoden används exempelvis på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Se den fina historien om Jane, 79 på vår youtube sida, hur hon efter flera års besvär blev helt smärtfri och inte längre behöver rullator och käpp i hemmet, bara vid längre promenader.