Patientträffar med läkare och fysioterapeut

Mycket uppskattat, fortsättning följer

Den 29e maj 2024 berättade vi i nyhetsbrevet att Björn och Britt Bragée skulle anordna några patientträffar med fika, samvaro, undervisning och övning.

  1. Fibromyalgi och allmän värk den 31/5
  2. EDS och överrörlighet den 7/6
  3. Artros och ledvärk den 11/6
  4. Om trotthet och utmattning den 14/6
  5. Nack och ryggbesvär den 18/6

TVÅ TIMMAR SENARE VAR ALLT FULLBOKAT, vilket både är glädjande men också lite uppseendeväckande. Det tycks finnas ett stort sug efter vårdmöten utan prestige, baserade på utbyte och diskussion.

Mängder av intressanta frågor och vittnesmål om brister i vården kom upp i träffarna, och alla fick lära sig konkret andningsträning och kroppskännedomövning. En del deltagare stannade kvar i ett par timmar för eget utbyte med varandre, något som vi verkligen uppmuntrar.

Nu har vi bestämt att fortsätta denna typ av träffar under hösten i vår primärvårdsrehabilitering. Det visade sig ju snabbt att alla hade besvär och olika diagnoser och vi ser utt stort behov av seriös smärtskola, artrosskola, EDS skola, utmattningsskola och ryggskola bara för att nämna några vanliga diagnoser. Vår personal är kunnig, välutbildade och vana vid att leda och stöda grupper.

Det var väldigt stimulerande och roligt att starta denna rörelse för våra grundare.