Din egenremiss gäller som läkarremiss i vårdvalet

Söka själv för smärta, stress, trötthet...

Som vår arbetsterapeut Karin berättar här, kan man själv skriva en egen remiss för smärta och utmattning.  Vi föredrar remiss från läkare, men din egen remiss är lika gällande och välkomnas.

Du ska alltså tidigare ha mött och blivit utredd av läkare för dina besvär som du har haft i mer än tre månader. Normalt sett är det husläkaren som sedan skriver en remiss till specialistbedömning hos oss. Men ibland fungerar det inte, eller tar lång tid, och då kan du själv begära specialistbedömning hos oss med en "egenremiss". För vem kan bättre veta dina behov än du själv? Att skriva en egen remiss är inte svårt, som du ser i instruktionen nedan. Vi behandlar den på samma sätt som remisser från vården. 

Klicka på denna knapp

Svara på fem enkla frågor

Legitimera dig med bank-id och sänd

Klart!

Vi hör av oss direkt om kliniken är öppen, annars nästa vardag. Och normalt kallas du sedan direkt till en tid på lämplig dag för dig. Specialistbedömningen går sedan ut på att ta reda på om rehabilitering passar för dig.

Vi föredrar läkarremisser men du väljer själv vart du vill komma i vårdvalet

Det behöver ändå sägas att det är väldigt bra med läkarremisser, eftersom vi då får någon i vården att samarbeta med. Men vårdvalssystemet bygger i hög grad på att du själv kan välja. Om du har frågor så kan du ställa dem till oss på 1177, vi är duktiga på att svara! 

Om du föredrar att skriva på papper, så har vi också en pappersremiss som du kan fylla i. Ring och beställ den på 08-545 888 75 så skickar vi den med posten, eller ladda ned och skriv ut den. Den ska sedan skickas till adress: Bragée Rehab, Box 242 48, 104 51 Stockholm

När du fyller i din egenremiss till oss, så behöver du bara följa formuläret. Om du har både smärta och utmattning, kan du diskutera med bedömningsteamet på bedömningsdagen vilket program som skulle vara lämpligast för dig.