Rehab för smärta

Smärta är inget normaltillstånd

Är du en av alla som går omkring med smärta? Var femte svensk dras med medelsvår till svår smärta. Men långvarig smärta är inget normaltillstånd! Det finns hjälp att få. Vi har rehabiliterat tusentals till ett bättre liv.

Kliniken har mycket lång erfarenhet av bedömning och rehabilitering av långvarig smärta. Sedan 2014 ger vi rehabilitering i ett tio veckor längt program, där du får expertstöd för att hitta din egen väg till att få kontroll över smärtan.

Om du redan sökt hjälp på din vårdcentral för din smärta, så kan du sedan söka hit - antingen med remiss från din husläkare eller genom att skriva din egen remiss. Det är enkelt och du kan välja det sätt som passar dig bäst - länkar och instruktioner finns här.

Nästa steg blir en bedömningsdag med läkare, fysioterapeut och psykolog. Hur den går till kan du se här.

Om du har både smärta och utmattning och funderar över vilken typ av rehabilitering som skulle hjälpa dig - fundera inte över det, du får hjälp med det under bedömningsdagen. Remissen gäller båda.

Rehabiliteringen sker i grupp under tio veckor, det är tre halvdagar per vecka. Till det kommer ett antal individuella besök och vi avråder från att man arbetar samtidigt som rehabprogrammet pågår. Programmet innehåller både teori och praktiska övningar.

För den som har svårt att ta sig till kliniken kan vårt distansprogram vara ett alternativ.