Vanliga frågor: Smärtprogrammet

Korta väntetider

Behöver jag läkarremiss?

Nej, vi tar gärna emot egenremisser, förutsatt att din smärta varit långvarig (mer än tre månader). Men vi uppskattar självklart också att få läkarremisser, då det ger oss ett bra samarbete med din ordinarie läkare.
Egenremiss innebär att du kan skriva din egen remiss till oss, direkt på 1177.se. Leta rätt på vår mottagning (sök på "brag" så slipper du krångla med é i bragée). Du kan också skriva ut och fylla i ett frågeformulär och skicka till oss, det finns här: Egenremiss för utskrift
Vi bedömer egenremisser och läkarremisser på samma sätt, de är likvärdiga i våra ögon.

Vad kostar det?

Du betalar vanlig patientavgift, högkostnadsskyddet gäller.

OBS: Regionen har infört en enhetlig avgift på 400 kronor på uteblivna besök i vården utan giltigt skäl. Bragée kliniker är skyldiga att följa regionens beslut. Lämna återbud om du inte kan komma på ett bokat besök! Frikort gäller ej. Nu kan du även se dina bokningar på 1177. Återbud sker via vår telefonservice 08-545 888 75 eller 1177

Jag har både smärta och utmattning, vilket program ska jag gå?

Det kommer att kunna avgöras under bedömningsdagen, då du träffar läkare, fysioterapeut, psykolog och arbetsterapeut, och kan diskutera den frågan med dem.

Måste jag bo i Stockholm?

Nej, men du bör ha både boende och dina resor till och från kliniken ordnade, så att du kan ta dig till oss utan alltför stor ansträngning. Den som inte bor i Stockholm får ordna sitt boende själv. Har man en så kallad "specialistvårdsremiss" från sitt eget landsting, så kan det bekosta resa och boende. En förutsättning är då att remissen är skriven på vårdens initiativ, inte patientens.

Hur långa är väntetiderna?

Vi håller oss inom vårdgarantins 30 dagar för det första besöket, ett kartläggande samtal. Under bedömningsdagen, då det beslutas om vår rehab kommer att kunna hjälpa dig, planeras i samråd med dig när den kan starta. Vi har gruppstarter varje vecka.

Jag behöver träffa en smärtläkare, kan jag boka en tid hos er?

Vi kan tyvärr inte ta emot patienter som enbart är i behov av en läkarkontakt, vårt uppdrag är att ge multimodal teambaserad rehabilitering

Tar ni emot äldre?

Ja, vi har ingen åldersgräns uppåt. Alla bedöms utifrån samma kriterier, grunden för vår bedömning att man ska kunna klara av och dra nytta av rehabprogrammet utifrån den typ av besvär man har.